DNT ung Bærum kickoff

Ungdom feiret seg sev og ny turgruppe i marka. Les Budstikkas reportasje fra DNT ung Bærums kickoff på Nedre Gupu 12.januar 2019.

Målet er å få med ungdom ut på tur så de kan kjenne på den unike følelsen av å være uten å måtte prestere så mye, forteller Victoria Bakken (17), en av ungdommene som nå har vært med på å etablere DNT Ung Bærum.

Polfarer Liv Arnesen (65) – som for øvrig ikke kaller seg selv ung, men tvert imot «begynnende voksen» – gjestet kickoff-arrangementet på vinterlige Nedre Gupu i Vestmarka.

Opptatt av trygt sted

Arnesen er opptatt av nettopp prestasjonspresset:

– Jeg heier på DNT Ung fordi ungdom trenger et alternativ til idrett og prestasjonsstresset. For mange er det trening, trening, trening. En del unge trenger et trygt sted uten for mye mas og forventninger. Fritiden skal være hyggelig, sier Bekkestua-kvinnen.

På Nedre Gupu holdt hun foredrag om vinterturer og bekledning, noe hun definitivt vet mye om etter å ha gått til Sydpolen på ski, samt krysset hele Antarktis på ski.

– Skaper god stemning

DNT Ung er åpen for alle ungdommer i alderen 13–26 år.

– Du trenger ikke bo i Bærum, og du trenger ikke være medlem i Turistforeningen for å bli med. Men om du trives og finner ut at du vil bli med videre, setter vi pris på at du betaler kontingenten. Det er vel også det eneste vi forventer, sier Mathias Dudek (21), som har vært med på å etablere ungdomsgruppen.

– Skryt litt av dere selv: Hvorfor burde ungdom komme til dere?

– Vi skaper god stemning – godfølelsen – og ønsker alle hjertelig velkommen. Alle blir sett og inkludert, og det gjelder selvsagt også de yngste. Og så er det jo selvsagt rusfritt, sier Dudek.

DNT Ung Bærum har turer i lokalmiljøet annenhver tirsdag. Av og til arrangeres det også turer med spesielle temaer:

– Vi lærer om matlaging på primus og fjellskikjøring i bratt terreng. Blant mye annet, forteller Dudek.

les hele saken på Budstikka sine hjemmesider.

Skrevet av Ellen Kristine Næsje 13. januar 2019