Uteområdet

På Nedre Gupu står det fem gapahuker med en bålplass med grillrist til hver. I hver gapahuk er det plass til ca. 10 personer. Det er også tre vedlagre som det er bare å forsyne seg av. I vedlagrene finner du også koster til feiing av gapahukene. En trelavvo har plass til ca. 20 overnattingsgjester rundt en vedovn. En ny lekeplass ble anlagt i 2018. Det er også utedo, søppelbøtter, og vannkran (kun i sommerhalvåret). Natursti og orienteringsposter er lagt opp i og rundt området.

Foto: Nils Mathisrud

Bruk av uteområdet, gapahuker og lavvo er gratis. På hverdager har skoler og barnehager fortrinn, mens andre kan bruke plassen dersom det er ledig. I helgene og i sommerferien er det fri tilgang for alle, men større grupper bør booke slik at ikke flere store grupper bruker stedet samtidig.

Bålplasser

Foran gapahukene finnes bålplasser med grillrist. Ved finner man i vedlagre mellom gapahukene. Mellom bålplassene står det bord og benker.

Husk å følge regler om bålbrenning i marka, og respekter eventuelt bålforbud.


Gapahuker

Det er fem gapahuker som har overnattingsplass til ca. 10 personer i hver.

Det er tilgjengelig koster til å feie gulvet i gapahukene. Ta med godt liggeundelag for en god natts søvn.


Lavvoen

Lavvoen sto ferdig og hadde flott åpning høsten 2015. Det var Bærum Turlag sammen med Bærum kommune som fikk reist lavvoen.

Lavvoen har vedovn og 14 reinsdyrskinn. Ved forsyner man seg med fra vedlagrene ved gapahukene.

Det er plass til ca. 16 personer til overnatting (det kan gå opp til 20, men da blir det trangt).

Lekeplass

I 2018 ble det anlagt ny lekeplass på Nedre Gupu, med lekeapparater som tilfredstiller gjeldne krav.